Benodigdheden
500 ml kokosmelk
1 el rode currypasta
1 el massaman currypasta
1 el stevia kristalsuiker
2 el vissaus (nam pla)
½ citroen
300 gr geroosterde pinda’s fijngestampt
Half bosje gesneden koriander
Sambal
Bereiding
Rooster de pinda’s in een koekenpan.
Stamp de pinda’s fijn in een vijzel of met een crusher.
Breng de kokosmelk in een steelpan aan de kook.
Roer door de kokosmelk de rode en massaman currypasta. Laat dit ongeveer een halve minuut garen.
Voeg hieraan toe de stevia kristalsuiker, vissaus, citroensap, eventueel nog wat sambal en de fijngestampte/-gemalen pinda’s.
Laat het geheel op een laag vuurtje, al roerend garen tot de saus iets is ingedikt.
Voeg de gesneden koriander toe.
Heerlijk voor bij de kipsate en Oosterse spinazie.
Bron: boek: Rosa’s Thai Café
1 Trackback / Pingback