
Benodigdheden
2 blikjes tonijnstukjes
1 rijpe avocado
Citroensap (1 citroen)
1 walnoten
1 rode ui (fijngesneden)
1 rode paprika (in blokje gesneden)
1 zak gesneden andijvie (400 gr) of 1 bos gewassen en fijngesneden andijvie
Kruiden olijfolie
Bereiding
Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden en met citroensap besprenkelen.
Walnoten grof hakken.
Rode ui fijnsnijden.
Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
Doe de andijvie in grote schaal en voeg hierbij de tonijn (haal het wel wat los), rode ui, paprika en blokjes avocado. Breng het op smaak met wat peper, zout en kruidenolie.
Schep alles goed door elkaar.
Verdeel de salade over vier borden en garneer het met wat grof gesneden walnoten.
Geef als eerste een reactie