Appel-kaneelcake met noten

Benodigdheden
2 appels
75 gr gemengde noten met rozijnen
200 gr amandelmeel
2 tl kaneel
3 el stevia kristalsuiker
40 gr roomboter
1 tl bakpoeder (wijnsteen)
2 grote eieren
Amandelschaafsel (garnering)

Bereiding
Verwarm de oven 10 minuten voor op 180/200 graden.

Schil de appels en rasp deze. Voeg hieraan toe de kaneel en roer het goed door elkaar.

Doe de amandelmeel in een kom samen met de stevia suiker, bakpoeder en gemengde noten. Roer ook dit goed door elkaar en doe het bij de geraspte appels.

Meng de eieren en gesmolten roomboter met een garde in een aparte kom en voeg dit bij het beslag. Roer alles nogmaals goed door elkaar en doe het in een cakevorm.

Garneer het beslag met wat amandelschaafsel en bak het 45 minuten in de oven.

Bron: Lowcarbchef

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*