Baba ganoush (auberginedip)

Benodigdheden
2 aubergines
Olijfolie
2 teentjes knoflook (geperst)
2 el tahin (sesampasta)
1,5 tl paprikapoeder
2 tl komijn
1 citroen (geperst)
Peper en zout
Snufje kaneel

Bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
Halveer de aubergines en snij er een ruitpatroon in. Bestrijk het met wat olijfolie en rooster de aubergines zo’n 45 minuten.

Haal de aubergines uit de oven en laat het afkoelen. Schraap het vruchtvlees uit de schil en doe het in een kom en pureer het met een staafmixer.

Doe de geperste knoflook, tahin, citroensap, paprikapoeder en komijn er bij en roer dit goed door elkaar.

Breng de baba ganoush op smaak met wat peper, zout en kaneel.
Besprenkel het nog met wat olijfolie.

Heerlijk met brood en rauwkost.

Bron: Koolhydraatarm Recept

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*