Bananenbrood

Benodigdheden
125 gr gesmolten boter
100 gr stevia kristalsuiker
2 grote eieren
60 ml amandelmelk
1 tl vanille extract
1 tl kaneel
3 rijpe bananen
250 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
Snufje zout
Handje vol gehakte chocola of pecannoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden voor een heteluchtoven.
Bekleed een cakevorm van 25 cm met bakpapier of vet het goed in.

Meng als eerste de suiker met de gesmolten boter en klop deze goed door elkaar. Voeg de eieren een voor een toe en meng even door.
Roer nu de melk, kaneel en het vanille extract erdoor.

Doe de boekweitmeel, bakpoeder en het zout erbij en roer het om. Je hoeft dit niet heel lang te kloppen. Als het goed gemengd is, is het voldoende.

Prak de bananen met een vork of pureer ze in een blender of met een staafmixer. Voeg dit toe aan je beslag en roer het om tot het goed verdeeld is. Als laatste voeg je de chocola en de noten toe.

Stort het beslag in de klaarstaande cakevorm en bak dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50-65 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt.
(Wil je de extra banaan gebruiken, snij deze dan in de lengte doormidden en druk met de bolle kanten in het beslag.)

Laat het 10 minuten afkoelen in het blik voordat je het uitstort en verder af laat koelen.

Bron: Miljuschka.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*