Big Mac salade (vegetarisch)

Benodigdheden (4 personen)

Salade
500 gr vegetarisch gehakt
1 krop ijsbergsla (fijngesneden)
1 grote rode ui
80 gr geraspte kaas
100 gr augurkenblokjes
1 el olijfolie
zout en peper naar smaak

Big Mac saus
200 ml mayonaise
3 tl mosterd
3 el fijngesneden augurkenblokjes
1 el witte wijnazijn
2 el fijngesneden ui
1 tl paprikapoeder
1 tl uienpoeder
1/2 tl knoflookpoeder

Bereiding
Verwarm in een koekenpan een el olijfolie. Voeg de helft van de gesneden uien toe en bak totdat de uitjes beginnen te verkleuren.

Voeg vervolgens het vegetarische gehakt toe en bak dit gedurende zo’n 5 minuten mee. Breng de gehakt met zout en peper op smaak.

Ondertussen kan je de Big Mac saus maken.
Meng in een grote kom de mayonaise, mosterd, witte wijnazijn, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder.
Snij de augurken in kleine blokjes en voeg 3 el, samen met de andere helft van de gesneden ui, toe aan de saus.
Laat de saus in de koelkast rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Laat het vocht uit de pan na het bakken van de gehakt uitlekken.
Snij de ijsbergsla en doe dit in een grote kom, samen met de rest van de augurkenblokjes, geraspte kaas, gehakt en gebakken ui.

Verdeel de salade over vier borden en serveer met de Big Mac saus. Ook heerlijk met een vegetarische beefburger. Eet smakelijk!

Bron: Lowcarbchef

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*