
Benodigdheden (4 personen)
4 plakjes glutenvrije bladerdeeg
250 gr pompoen
150 gr blauwe kaas b.v. Roquefort/gorgonzola
45 gr walnoten (fijngehakt)
50 gr rozijnen
50 gr gojibessen
25 gr kokosrasp
200 gr crème fraîche of mascarpone
Bereiding
Verwarm de oven 10 minuten voor op 185 graden.
Schil en snijd de pompoen in grove stukken en rooster de pompoen in de oven tot deze gaar is.
Bestuif de velletjes bladerdeeg met weinig bloem en rol ze een beetje uit en leg ze op de bodem van de ovenschotel/-blik.
Hak de walnoten, verkruimel de kaas en meng dit met de fijngehakte walnoten, rozijnen, gojibessen, kokosrasp en crème fraîche of mascarponealles voor de vulling.
Neem 4 ovenschoteltjes, vet in met olie en leg er een plakje bladerdeeg op.
Je kan natuurlijk ook 1 ovenschaal/bakblik nemen en bedekken met 4 plakjes bladerdeeg, zodat het een grote taart wordt. Prik met een vork gaatjes in de bladerdeegbodem.
Verdeel de vulling erover en zet het in de oven gedurende 20 minuten op 185 graden.
Geef als eerste een reactie