
Benodigdheden
4 el rodewijnazijn
6 el olijfolie
1 el honing
1 teentje knoflook (geperst)
200 gr feta/witte kaas (verbrokkeld)
150 gr gesneden boerenkool
75 gr geroosterde hazelnoten
500 gr gekookte bieten (in blokjes)
1 handje peterselie (fijngehakt)
Bereiding
Klop de wijnazijn, olie, honing en knoflook met de helft van de feta tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Schenk 2/3 van de dressing over de boerenkool en verdeel deze goed met je handen, zodat alle boerenkool bedekt is.
Laat dit minimaal 30 minuten rusten, de boerenkool wordt dan wat zachter door het zuur van de azijn.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie.
Snij de bietjes in blokje en verdeel deze samen met de overige feta, hazelnoten en peterselie over de salade en schenk de rest van de dressing erover.
Bron: Boodschappen.nl
Geef als eerste een reactie