Benodigdheden
1 blik zwarte bonen van 400 gr (uitgelekt 265)
6 grote zachte dadels (laat deze een kwartier weken in warm water)
2 eieren
4 el cacaopoeder
3 el gesmolten kokosolie
1,5 el stevia kristalsuiker
2 tl wijnsteen bakpoeder
1 tl vanille extract
Snuf zout
2 el kokosrasp (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven 10 minuten voor op 175 graden. Laat de zwarte bonen uitlekken, spoel ze af met water en laat nogmaals goed uitlekken.
- Doe de bonen in een een beslagkom en meng het met de dadels en kokosolie. Pureer het geheel met een staafmixer en voeg dan de eieren, suiker, cacao en vanille toe. Mix het geheel tot een egaal beslag. Roer eventueel stukjes kokosrasp door het beslag.
- Giet het beslag in een cakevorm en bak de brownies ongeveer 25 minuten in de oven.
- Test met een sateprikker of de brownie niet nog te nat is. Laat de brownie goed afkoelen en snijd in stukken.
Bron: Feel good by food
Geef als eerste een reactie