Benodigdheden (4 personen)
300 gr bulgur
400 gr broccolirijst
240 gr sardines in olijfolie (2 blikjes)
10 gr verse bieslook
200 gr hummus
400 gr gesneden rode bietjes
Bereiding
Doe de bulgur in een kom en giet hier kokend water op, zodat de bulgur net onder water staat. Dek het zo’n 10 minuten af met wat huishoudfolie. De bulgur is klaar voor gebruik.
Doe ondertussen de broccolirijst in een kom en schenk er zo veel kokend water over tot de rijst onder staat. Laat het 2 minuten staan en giet het af.
Schep de bulgur erdoor.
Doe ondertussen de sardientjes in een kom en trek ze uit elkaar.
Snij de bieslook fijn en meng de helft van de bieslook samen met de hummus en de bietjes door elkaar. Voeg vervolgens de bulgur met broccolirijst toe.
Bestrooi met de rest van de bieslook.
Lekker met partjes citroen.
Bron: De Allerhande
Geef als eerste een reactie