Benodigdheden
75 gr boter, op kamer temperatuur
70 gr stevia kristalsuiker
35 gr kokosmeel
50 gr geraspte kokos
1 klein ei en 2 middelgrote eieren
300 gr monchou, op kamer temperatuur
1 el citroensap
Handjevol verse aardbeien
1 tl bakpoeder
50 gr Franse kwark
1 tl vanille-aroma
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een grote kom met een elektrische mixer alle boter en 40 gr stevia kristalsuiker goed door elkaar. Voeg de geraspte kokos, kokosmeel en bakpoeder toe en klop dit een paar minuten door elkaar. Voeg dan 1 klein ei toe en meng alles nog eens goed door elkaar.
Pak een taartvorm en doe een stuk bakpapier tussen de springvorm. Vet de randen van de taartvorm in met boter en bekleed de bodem van de springvorm met het deeg uit de kom. Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat dan goed afkoelen.
Maak de kom en de elektrische mixer dan even schoon en doe hier vervolgens de monchou, Franse kwark, vanille-aroma en 30 gr stevia kristalsuiker. Pak dan de elektrische mixer en klop de inhoud van de kom tot een glad en luchtig beslag. Voeg tijdens het kloppen voorzichtig een voor een de twee middelgrote eieren en citroensap toe.
Schenk dan voorzichtig de vulling in de taartvorm en laat de taartvorm een paar keer op het aanrecht vallen, om zo de luchtbelletjes te laten ontsnappen. Bak de cheesecake 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cheesecake na het bakken minstens een uur afkoelen. Snij de cheesecake in 16 stukjes en serveer met verse aardbeien.
Bron: Lowcarbchef
Geef als eerste een reactie