Cheesecake met chocola

Benodigdheden bodem
60 gr gesmolten roomboter
40 gr amandelmeel
125 gr kokosmeel
1 eiwit
1 el kaneel
15 gr stevia kristalsuiker

Benodigdheden vulling
150 gr 90% pure cacao chocolade
500 gr monchou
40 gr stevia kristalsuiker
4 tl vanille-extract
4 eieren

Bereiding
Verwarm de oven (combi-magnetron) op 175 graden.

Vet de springvorm in.
Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar en doe dit vervolgens in de springvorm. Druk het goed aan.

Doe de bodem 25 minuten in de oven.

Smelt ondertussen chocolade au-bain Marie (heet water in een kom, waarin je een bak doet met de chocola zodat het gaat smelten) tot het geheel vloeibaar is (eventueel nog 1 el stevia kristalsuiker erdoor mengen).

Doe de monchou met de stevia kristalsuiker, vanille en eieren er 1 voor 1 bij.
Giet de vulling over de bodem en doe daarna de gesmolten chocolade eroverheen.

Gebruik een sateprikker om de chocolade op z’n voorzichtig te mengen zodat je een marmereffect krijgt.
Zet de cheesecake vervolgens 55 minuten in de oven.

Laat de cheesecake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Bron: Oanhskitchen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*