Chili con carne

Benodigdheden
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
2 el komijnpoeder
1½ theelepel chilipoeder
500gr rundergehakt
400gr tomaten uit blik, in blokjes
2el tomatenpuree
2el gedroogde oregano
1tl gedroogde tijm
1tl stevia kristalsuiker
2 blikjes kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
2 blikjes mais, afgespoeld en uitgelekt
Koriander

Bereiding
Verhit de olie in een wokpan op halfhoog vuur en fruit hierin de ui.

Voeg het gehakt toe samen met de knoflook, komijn en chilipoeder. Bak het gehakt rul.

Voeg vervolgens de tomaten, tomatenpuree, oregano, tijm en stevia kristalsuiker toe en roer het geheel om.

Roer er de bonen en mais erdoor en warm het zo’n 3 minuten.

Garneer de chili con carne met wat vers gesneden koriander.

Tip: eet de chili con carne met wat geraspte kaas en een lepel raita.

Bron: Okokorecepten

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*