Benodigdheden (3 personen)
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
2 el komijnpoeder
1½ tl chilipoeder
500 gr rundergehakt
400 gr tomaten uit blik, in blokjes
2 el tomatenpuree
2 el gedroogde oregano
1 el gedroogde tijm
1 el stevia kristalsuiker
2 blikjes kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
1 blikje mais, afgespoeld en uitgelekt
Koriander
Bereiding
Verhit de olie in een wokpan op halfhoog vuur en fruit hierin de ui.
Voeg het gehakt toe samen met de knoflook, komijn en chilipoeder. Bak het gehakt rul.
Voeg vervolgens de tomaten, tomatenpuree, oregano, tijm en stevia kristalsuiker toe en roer het geheel om.
Roer er de bonen en mais erdoor en warm het zo’n 3 minuten.
Garneer de chili con carne met wat vers gesneden koriander.
Tip: eet de chili con carne met wat geraspte kaas en een lepel raita.
Bron: Okokorecepten
Geef als eerste een reactie