Controle huisarts, mensen kunnen zelf meer dan ze denken.

bezoek huisarts

Vrijdag 15 september 2017. Vanochtend om 9 uur heeft mijn man een afspraak bij de huisarts in verband met de diabetes type 2 en cholesterol.

Hij belt mij om 9.30 uur op. Xan de waardes zijn geweldig….. Hij is er emotioneel van. Heeft de huisarts gevraagd of hij foto’s mag maken van wat er op scherm vertoond wordt en appt mij dit door. Hier hebben we het allemaal voor gedaan. De diabetes 2 is nog steeds weg en zelfs nog meer gedaald dan de vorige keer: van 41 naar 38. De cholesterol is iets omhoog gegaan, omdat de vorige keer gebaseerd was op de medicatie en nu niet meer, maar het zit er nog steeds ver onder. De vrouw zei: “meneer u heeft weer het lichaam van iemand van 20” (hij is 55 jaar, bijna 56). Daarnaast is hij enorm afgevallen. Hier was het niet om te doen, maar een aangename bijkomstigheid, aangezien hij sowieso wilde afvallen, maar zo’n Bourgondiër was, dat dit er nooit van is gekomen.

Sinds 2 maanden is hij weer regelmatig aan het hardlopen. In het begin ging dit voor geen meter. Hij moet een prooi hebben. Als er iemand voor hem loopt moet hij er naar toe kunnen lopen. Dat wilde absoluut niet, hij kon niet aanzetten. Het was net of er iedere keer iets in hem blokkeerde. Dat is nu helemaal niet meer het geval. Hij kan tijdens het lopen weer aanzetten en ergens naartoe lopen. Dat is ook terug te zien in de tijden die hij loopt.

Afgelopen zaterdag had hij zich aangemeld voor de 10×10 estafetteloop bij de RUN van Winschoten, waar de UWV een tekort had aan lopers. Hij dacht zelf dat hij deze in ongeveer 50 minuten zou lopen, maar het was 48.38. De 2e tijd van het team.

De huisarts vindt de uitkomst van de medische resultaten van mijn man dusdanig indrukwekkend dat zij hem gevraagd heeft of zij hem als voorbeeld mag gebruiken voor andere cliënten. Dat is niet tegen dovemans oren gezegd en hij wil dit zeker. Ook omdat wij dit vanaf 1 januari 2017 allemaal zelf hebben uitgezocht en het leef-/voedingspatroon hebben omgegooid. Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Een stencil van de diëtist biedt hier dan ook zeer zeker geen uitkomst in. Er zijn ook veel alleenstaanden die dit zelf maar even allemaal moeten doen. Dit werkt voor geen meter.

Omdat ikzelf helemaal het voedingspatroon heb omgegooid, me hierin helemaal heb ingelezen en alles heb uitgeplozen hebben we het idee opgevat om er een website met facebook, instagram en twitter aan te weiden. Niet om adviezen te geven, maar om te laten zien dat het ook anders kan en hoe wij het doen.

Ons gezin bestaat uit 3 personen en uiteindelijk heeft iedereen er baat bij. Nu moet wel gezegd worden dat onze zoon (15 jaar, bijna 16) veel sport en toch ook weer andere benodigdheden heeft met betrekking tot voeding. Daarom zal ik de website en de rest samen en in combinatie met hem doen. Hij vanuit zijn sportbelevenis en ik vanuit het feit om alles op een gezonde manier te benaderen, waar ook een leek iets mee kan.

Het mooiste zal zijn als mensen hiermee aan de slag gaan en op een gegeven moment zelf ook een soort van input krijgen en gemotiveerd raken hier iets mee te doen en ook het resultaat weer terug zien.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*