Benodigdheden bodem
125 gr macadamianoten
150 gr amandelmeel
50 gr gesmolten roomboter
1 ei
½ tl agar agar
2 tl bakpoeder (wijnsteen)
Snufje zout
15 gr stevia kristalsuiker
2 tl vanillepoeder
Benodigdheden vulling
2 eieren
2 citroenen
150 gr roomboter
2 tl vanillepoeder
15 gr stevia kristalsuiker
3 tl agar agar
Benodigdheden kruimel
50 gr madamianoten
50 gr amandelmeel
Snufje zout
10 gr gesmolten roomboter
1 ei
½ tl agar agar
2 tl stevia kristalsuiker
1 tl vanillepoeder
1 tl bakpoeder (wijnsteen)
Bereiding custard kruimeltaart
Verwarm de oven 10 minuten voor op 175 graden.
Bodem
Doe de macadamianoten in de keukenmachine en maal deze fijn (zo’n 30 seconden).
Meng de fijngemalen macadamia met de overige benodigdheden voor de bodem en kneed het tot een deeg. Doe het deeg in een springvorm en druk het geheel goed aan. Maak een soort van opstaand randje een de zijkant.
Bak de bodem 30 minuten in de oven op 175 graden en laat het vervolgens afkoelen.
Vulling
Maak de vulling door de eieren met de stevia kristalsuiker en vanillepoeder luchtig te mixen.
Pers de citroen uit en doe het sap in een pannetje. Verwarm het sap samen met de boter totdat dit gesmolten is.
Giet vervolgens een beetje gesmolten boter bij de eieren en blijf het geheel roeren. Giet het mengsel vervolgens bij de gesmolten boter in de pan en blijf het roeren totdat het geheel een stevige vla massa heeft.
Doe het vuur uit en voeg al roerend de agar agar toe aan het vla mengsel.
Giet het mengsel op de taartbodem en laat dit minimaal 4 uur in de koelkast staan.
Kruimel
Maal de macadamia noten fijn in de keukenmachine (zo’n 30 seconden).
Doe de overige benodigdheden voor de kruimel erbij en bak dit ongeveer 20 minuten in de oven.
Hak de kruimel in stukjes en strooi dit over de taart.
Bron: Oahnskitchen
Geef als eerste een reactie