Custard kruimeltaart

Benodigdheden bodem
125gr macadamia noten
150gr amandelmeel
50gr gesmolten roomboter
1 ei
½tl agar agar
2tl bakpoeder (wijnsteen)
snufje zout
15gr stevia kristalsuiker
2tl vanillepoeder

Benodigdheden vulling
2 eieren
2 citroenen
150gr roomboter
2tl vanillepoeder
15gr stevia kristalsuiker
3tl agar agar

Benodigdheden kruimel
50gr madamia noten
50gr amandelmeel
snufje zout
10gr gesmolten roomboter
1 ei
½tl agar agar
2tl stevia kristalsuiker
1tl vanillepoeder
1tl bakpoeder (wijnsteen)

Bereiding custard kruimeltaart
Verwarm de oven 10 minuten voor op 175 graden.

Bodem
Doe de macadamia noten in de keukenmachine en maal deze fijn (zo’n 30 seconden).

Meng de fijngemalen macadamia met de overige benodigdheden voor de bodem en kneed het tot een deeg. Doe het deeg in een springvorm en druk het geheel goed aan. Maak een soort van opstaand randje een de zijkant.

Bak de bodem 30 minuten in de oven op 175 graden en laat het vervolgens afkoelen.

Vulling
Maak de vulling door de eieren met de stevia suiler en vanillepoeder luchtig te mixen.

Pers de citroen uit en doe het sap in een pannetje. Verwarm het sap samen met de boter totdat dit gesmolten is.
Giet vervolgens een beetje gesmolten boter bij de eieren en blijf het geheel roeren. Giet het mengsel vervolgens bij de gesmolten boter in de pan en blijf het roeren totdat het geheel een stevige vla massa heeft.
Doe het vuur uit en voeg al roerend de agar agar toe aan het vla mengsel.

Giet het mengsel op de taartbodem en laat dit minimaal 4 uur in de koelkast staan.

Kruimel
Maal de macadamia noten fijn in de keukenmachine (zo’n 30 seconden).
Doe de overige benodigdheden voor de kruimel erbij en bak dit ongeveer 20 minuten in de oven.

Hak de kruimel in stukjes en strooi dit over de taart.

Bron: Oahnskitchen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*