De voedselzandloper

Ik kreeg de tip van een vriend van mijn man om het boek “de voedselzandloper”, geschreven door Kris Verburgh, eens te lezen. Hier zou namelijk alles instaan waar ik momenteel mee bezig ben met betrekking tot een andere voedsel levensstijl.

Het is inderdaad meteen raak. Op het moment dat je het boek begint te lezen zijn er al overeenkomsten, met name met betrekking tot mijn manier van denken. Voorbeeld:

“Artsen worden vooral opgeleid in acute geneeskunde; ze worden in de eerste plaats opgeleid om ziekten te herkennen wanneer het feitelijk al te laat is. Wanneer een bloedvat na dertig jaar dichtslibben eindelijk vol zit en er een hartaanval optreedt, een proces dat in grote mate beïnvloed wordt door ons voedingspatroon. Aan preventieve geneeskunde wordt tijdens de opleiding van artsen amper aandacht besteed.”

“Een probleem van de huidige voedseldriehoek en schijf is dat het amper alternatieven biedt. Zo zeggen ze bijvoorbeeld dat je minder vlees moet eten dan fruit en groente. Dat is duidelijk. Maar dat is ook alles. Door wat vervang je dat vlees dan? Er valt nergens duidelijk te lezen dat bijvoorbeeld tofoe, bonen of quorn goede vleesvervangers kunnen zijn, of dat rood vlees vervangen kan worden door gevogelte en vette vis. Er wordt met een vingertje gewezen, maar er worden niet echt oplossingen aangereikt.”

Bij de diëtiste kreeg mijn man een stencil mee wat volgens mij een kopie van een kopie van een kopie was, ziet er niet uit en zonder verdere begeleiding moet je dan zelf maar uitzoeken hoe jij je voeding gaat aanpassen.

Lees de voedselzandloper. Hierin wordt aangegeven wat je waardoor kunt vervangen, met name de zandloper zelf is super overzichtelijk en helder. Een echte aanrader.

Zoek de verschillen: rechts het stencil van de diëtiste en links de voedselzandloper.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie ook: De Voedselzandloper

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*