Benodigdheden (4 personen)
8 eieren
100 gr paddestoelenmix (gesneden)
100 gr wortelen (gesneden)
1 paprika (gesneden)
1 el selderij (gesneden)
1 prei (gesneden)
3 kipfilet (gesneden)
Peper/zout (vervang de zout eventueel door sojasaus)
500 ml zoetzure saus
Bereiding
Snij de wortel, selderij, prei en paprika fijn, snij de champignons in plakjes.
Voeg het overblijfsel van de gezeefde zoetzure saus hieraan toe.
Snij de kipfilet in dunne plakjes.
Klop de eieren los en meng met zout en peper
Voeg alle groenten en kip toe en vermeng dit.
Verhit olie in een brede koekenpan en voeg het ei-/groentemengsel toe
Als de foe yong hai stevig en goudbruin gebakken is, draai je hem om door hem bijvoorbeeld in een andere pan om te kiepen. Bak ook deze kant goudbruin. Serveer het op een bord en giet vervolgens warme zoetzure saus over de foe yong hai.
Laat de kip weg en je hebt een overheerlijk vegetarisch gerecht!
Bron: Smulweb
Geef als eerste een reactie