Gehaktrol met kaas en augurk

Benodigdheden
1kg rundergehakt
Mexicaanse gehaktkruiden
2 eieren
1 rode ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
Verse basilicum
Dun gesneden ham/bacon
6 plakjes cheddar kaas
3 augurken, in plakjes gesneden

Bereiding
Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden.

Doe het gehakt met de eieren, Mexicaanse kruiden, ui en knoflook in een kom en kneed het geheel doe door elkaar.

Neem een bakplaat en leg hierover aluminiumfolie. Doe het gehakt hierop en bekleed de hele bakplaat hiermee.

Leg op het gehakt in het midden de cheddar kaas, zodat je naast de kaas nog ongeveer 1 tot 2cm gehakrand overhoudt. Doe op de kaas de plakjes augurk.

Pak nu het eind van de aluminiumfolie vast en rol het gehakt op, zodat je 1 grote rol krijgt. Leg deze rol even aan de kant, op een plank of bord.

Neem wederom de (lege) bakplaat en bekleed deze met aluminiumfolie.
Leg hierop de plakjes ham/bacon met daarop de verse basilicumblaadjes.

Leg de gehaktrol op de ham en rol deze op, zodat de ham aan de buitenkant van de gehaktrol komt te zitten.

Doe de bakplaat met gehaktrol eerst 30 minuten in aluminiumfolie in de oven en vervolgens 30 minuten zonder folie.

Snijd de rol in plakjes en serveer het met een frisse salade.

Tip: met het kruiden van het gehakt moet men wel rekening houden met het gebruik van zout. Vanwege ham/bacon wordt het ook al zout.

Bron: Unilad

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*