Benodigdheden
4 kleine aubergine
1 tl anijszaad
1 tl harissa
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl koriander blad
1 tl venkelzaad
1 tl Kaneel
Olijfolie
Yoghurt muntsaus
4 el Griekse yoghurt
Verse munt
peper en zout
Yoghurt kurkumasaus
4 el Griekse yoghurt
2 tl kurkuma
Olijfolie
Peper
Zout
1 tl gemberpoeder
4 el granaatappelpitjes
Bereiding
Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden.
Was de aubergine en snij ze in de lengte doormidden.
Snij de aubergine op het snijvlak kruislings in, pas op dat je niet in de schil snijdt.
Plet en maal/vijzel de anijszaad, harissa, komijn, paprikapoeder, korianderblad en venkelzaad met de kaneel. Maak er kruidenolie van met een flinke scheut olijfolie.
Smeer de ingesneden snijvlakken van de aubergine met de kruidenolie.
Rooster de aubergine helften ongeveer 30 minuten of tot ze gaar zijn.
Laat ze vervolgens even afkoelen.
Je kunt de aubergine zowel warm als koud serveren.
Meng de ingrediënten voor de twee sauzen in twee bakjes doorelkaar. Proef en breng de sauzen naar eigen wens op smaak.
Verdeel de sauzen over de aubergine en garneer met munt en granaatappelpitjes.
Bron: Koolhydraatarmrecept
Geef als eerste een reactie