Benodigdheden
(3 personen als hoofdmaaltijd, 6 personen als lunch/tussendoortje)
30 gr boter
2 el olijfolie
2 flinke preien
1 tl komijnzaad
2 el citroensap
300 ml groentebouillon
200 gr spinazie
6 grote eieren
90 gr feta/witte kaas
1 el za’tar
Zout en peper
Bereiding
Doe de boter met 1 eetlepel olijfolie in een grote wok, met een passend deksel en zet hem op halfhoog tot hoog vuur.
Voeg zodra de boter begint te schuimen de prei toe met een halve theelepel zout en royaal peper. Bak de prei onder regelmatig omscheppen 3 minuten tot hij gaar is.
Voeg de komijn, citroensap en groentebouillon toe en laat 4-5 minuten zachtjes borrelend koken tot de vloeistof grotendeels is verdampt.
Schep de spinazie door het preimengsel, laat hem 1 minuut slinken en draai het vuur halfhoog.
Maak met de bolle kant van een opscheplepel 6 kuiltjes in het preimengsel en breek in elk kuiltje een ei.
Bestrooi de eieren met een snufje zout, verdeel de feta rondom de eieren en zet het deksel op de pan. Laat het gerecht 4-5 minuten smoren tot de eiwitten gaar, maar de dooiers nog vloeibaar zijn.
Roer de za’atar door de overgebleven eetlepel olie en besprenkel de eieren ermee.
Serveer het gerecht direct uit de pan.
Bron: kookboek Simpel van Ottolengi
Geef als eerste een reactie