Benodigdheden (2 personen)
2 middelgrote courgettes
150 gr geiten-/witte kaas (in blokjes gesneden)
40 gr geraspte geitenkaas
1 winterpeen (geraspt)
1 rode ui (gesneden)
1 blikje tonijn in olie
10 ml olijfolie
1 teentje knoflook (geperst)
½ citroen
Oregano naar smaak
Peper naar smaak
Bereiding
Snijd dan de twee courgettes door de helft en hol de helften uit met een lepeltje. Bewaar de stukjes courgette dat je uitholt in een grote kom.
Snij ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes, laat het blikje tonijn uitlekken en rasp de winterpeen boven de uitgeholde courgette in de grote kom.
Doe dan de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gesneden ui en knoflook 2 minuten totdat de uitjes verkleuren.
Voeg na twee minuten de bewaarde stukjes courgette en wortel uit de kom toe en bak dit 1 minuut mee.
Zet het vuur laag en voeg geiten-/witte kaas, tonijn, oregano, peper en citroensap toe. Roer alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de gekookte courgette helften in een grote ovenschaal of op een bakplaat en vul ze met het tonijn-/ courgettemengsel.
Strooi nog wat geraspte geitenkaas over de gevulde courgettes en plaats vervolgens de ovenschaal/ bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Heerlijk met zalm gebakken op de huid.
Bron: Lowcarbchef
Geef als eerste een reactie