Benodigdheden
1 flespompoen
50 gr feta
200 gr spinazie
1 ui
200 gr vegetarisch gehakt
4 el pijnboompitten
1 tl komijn
1 tl gedroogde salie
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij het topje en kontje van de pompoen met een scherp mes. Halveer de pompoen en verwijder de draden en pitten.
Leg de pompoenhelften in een ovenschaal en bestrijk de bovenzijde met een beetje olijfolie.
Zet het 30 minuten in de oven.
Laat de pompoen iets afkoelen en hol deze uit. Bestrooi het met wat peper en zout.
Snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui aan.
Voeg het vegetarisch gehakt toe. Breng het gehakt op smaak met komijn en salie.
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken.
Voeg de pijnboompitten toe en schep door.
Vul de pompoen met het gehaktmengsel.
Brokkel er wat feta overheen.
Zet het nogmaals 20 minuten in de oven.
Bron: Leuke recepten
Geef als eerste een reactie