Gevulde kip met sinaasappel en hazelnoten

Benodigdheden (3 personen)
200 gr rundergehakt
50 gr hazelnoten (gehakt)
1 sinaasappel (rasp)
1 ei
3 kipfilets
2 el olijfolie
100 gr roomboter (gesmolten)
3 sinaasappels
2 el rozemarijn
Honing

Bereiding
Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden.
Kneed het gehakt met de hazelnoten, sinaasappelrasp, het ei, zout en peper.

Snij de kipfilets in de breedte door en vul de kip met het gehaktmengsel en steek dicht met een prikker.
Leg de kip in een braadslede of ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

Meng de olie met de boter en giet dit over de kip. Braad de kip ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.

Boen 1 sinaasappel schoon en snij deze in dunne plakken. Houd apart.
Pers de overige 2 sinaasappels uit en voeg het sap met de rozemarijn toe aan de kip.
Stoof de kip nog circa 25 minuten in de oven en giet het braadvet af en toe eroverheen.

Bestrijk de sinaasappelplakken met een beetje honing en prik ze op de kip. Zet nog circa 10 minuten in de oven.

Lekker met broccoli.

Bron: Boodschappen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*