Benodigdheden (3 personen)
3 paprika’s
1 rode ui
1 teentje knoflook
200 gr verse spinazie
200 gr kastanjechampignons
2 tl garam masala (afgestreken)
1 el citroensap
200 gr feta
Pijnboompitten
100 gram gorgonzola
Zout en peper
Olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en het steeltje.
Smeer de halve paprika’s in met een beetje olijfolie en leg ze met de buitenkant naar beneden in de ovenschaal.
Bak de paprika’s 10 minuten in de oven.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes ondertussen kort in een droge pan tot ze licht verkleuren.
Doe de pitjes in een kom, om straks het gerecht mee te garneren.
Snipper de rode ui en bak deze in een pan met wat olijfolie. Voeg de geperste knoflook toe en bak dit kort mee.
Snij de champignons in stukken en voeg ze toe aan het mengsel.
Voeg vervolgens de spinazie handje voor handje toe.
Bak alles zachtjes door tot de spinazie geslonken is.
Zet het vuur uit.
Haal de paprika’s na 10 minuten uit de oven.
Voeg de 2 theelepels garam masala toe aan het spinaziemengsel.
Voeg het limoensap, peper en zout toe.
Verkruimel tot slot het blok feta en voeg dit aan het spinaziemengsel toe.
Meng alles goed doorelkaar.
Vul de paprika’s nu met de spinazievulling.
Plaats de schaal met gevulde paprika’s 15 minuten in de oven.
Haal de gevulde paprika’s na 15 minuten uit de oven en verkruimel de gorgonzola over de paprika’s en bestrooi de paprika’s tot slot nog met de geroosterde pijnboompitjes.
Bron: Hilde kookt
Geef als eerste een reactie