Benodigdheden (3 personen)
2 winterpenen
2 pastinaak
3 roma tomaten
3 sjalotten
1 knoflookteen
2 stengels bleekselderij
1 blikje tomatenpuree (klein)
200 gr geitenkaas
1 el tijm
1 el rozemarijn
1 el venkelzaad (gemalen)
200 ml water
Peper en zout
1 el olijfolie
200 gr linzen (blik)
Eventueel 150 gr rucola
Bereiding
Maak alle groenten schoon. Schil de winterpeen en pastinaak. Haal de draden van de bleekselderij.
Doe de olijfolie in de pan.
Snij de sjalotten in kleine stukjes en pers de knoflook in de pan. Snij alle winterpeen en pastinaak in blokjes en doe dit samen met de tijm, rozemarijn, peper en zout in de pan. Verhit dit ongeveer 5 minuten op hoge temperatuur.
Snij ondertussen de tomaten in blokjes.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ongeveer een minuut mee.
Voeg de gesneden tomaten toe, samen met het water en gemalen venkelzaad en breng het aan de kook. Laat het geheel zo’n 25 tot 30 minuten zachtjes koken.
Snij ondertussen de geitenkaas in blokjes.
Voeg op de laatste minuut de linzen en blokjes geitenkaas toe en laat het nog zachtjes op staan totdat de geitenkaas gesmolten is.
Serveer de groentestoof met eventueel rucola.
Geef als eerste een reactie