Havermout (ontbijt) muffins

Benodigdheden voor 12 stuks
2 bananen
250 gr havermout
4 eieren
250 ml sojamelk
4 tl bakpoeder
60 gr hazelnoten
60 gr pecannoten
Snufje zout
Stevia kristalsuiker
Chocola 85% cacao

Bereiding
Verwarm de oven 10 minuten voor op 175 graden.

Doe de banaan, sojamelk, hazelnoten, pecannoten bakpoeder en eieren in een blender. Blender het geheel goed.

Doe bovenstaande mix in een kom en voeg hier de havermout en een snufje zout aan toe.

Neem een muffinbakblik voor 12 muffins en doe hier bakvormpjes in. Spray het in met bakspray.

Doe vervolgens in elke muffinvorm een laagje van bovenstaande havermoutmix, leg hierop een klein stukje chocola en doe er vervolgens nog een laagje havermout mix op.
Strooi over elke muffin een beetje stevia kristalsuiker.

Bak de muffins in ongeveer 40 minuten gaar (even checken met een sateprikker of ze gaar zijn).

Bron: Het Voedselzandloper Kookboek van Kris Verburg, geschreven door Pauline Weuring

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*