Honingmeloensalade met ham en mosterddressing

Benodigdheden
1 honingmeloen
200 gr schwarzwalderschinken (vetrandjes eraf gehaald)
2 rode uien
150 gr rucola
2 tl Groningse mosterd
2 el rode wijnazijn
6 el olijfolie

Bereidingswijze
Haal de vetrandjes van de Scharzwalderschinken en snij het in blokjes en bak dit uit tot krokante hamstukjes.

Snij de rode ui fijn.

Doe de rucola in een kom en voeg hierbij de ui.

Haal de zaadlijsten uit de honingmeloen en snij de meloen uit de schil in blokjes. Voeg dit toe aan de rucola met ui.

Klop in een apart kommetje de mosterd, rode wijnazijn en olijfolie.
Besprenkel dit over de meloensalade en maak het op smaak eventueel met wat peper.

Doe de uitgebakken hamstukjes bij het serveren van de meloensalade erover.

Bron: De Allerhande

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*