Benodigdheden
1 kg zoete aardappel (bataat)
1 kg hutspotgroente
50 gr roomboter
1 kg rundergehakt
1 zakje selderij
1 runderbouillontablet
1 el bloem
Bereiding
Schil de zoete aardappel met een dunschiller, snij ze in gelijke blokken en kook deze in een ruime pan samen met de hutspotgroente ongeveer 20 minuten, eventueel met wat zout.
Doe de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de gekruide rundergehaktballen.
Laat ondertussen de runderbouillontablet in 300 ml kokend water oplossen en snij de selderij fijn.
Haal de gehaktballen uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie.
Roer de bloem door het achtergebleven bakvet. Voeg vervolgens de bouillon toe en meng het goed doorelkaar. Doe vervolgens de gehaktballen weer terug in de pan.
Giet de aardappelen en hutspotgroente af en stamp het met de rest van de boter doorelkaar.
Schep de selderij erdoor en breng alles op smaak met wat peper en zout.
Serveer de hutspot met de gehaktballen en wat jus.
Bron: De Allerhande
Geef als eerste een reactie