Kerststol koolhydraatarm

Benodigdheden amandelspijs
150 gr amandelmeel
1 citroen
1 middelgroot ei
35 gr stevia kristalsuiker

Benodigdheden kerststol
250 gr amandelmeel
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
45 gr stevia kristalsuiker
citroensap van 1 schijfje
5 middelgrote eieren
40 gr roomboter of kokosolie, op kamertemperatuur
75 gr notenmix, naar keuze
40 gr rozijnen
Amandelschaafsel

Bereiding amandelspijs
Doe de amandelmeel in een kom en meng dit met het ei en de stevia kristalsuiker. 
Snij de citroen in 4 stukjes en voeg het sap van 3 stukjes toe aan het amandelmengsel. Kneed vervolgens met de handen alles goed door elkaar. (Het 4estukje wordt gebruikt voor de kerststol). 

Rasp boven de schaal de schillen van de 3 stukjes citroen en meng dit nog eens goed door het amandelmengsel. 

Mocht de amandelspijs te nat zijn, kun je altijd wat extra amandelmeel toevoegen. 

Rol het spijs mooi op in huishoudfolie en leg dit minimaal 2 uur in de koelkast.

Bereiding kerststol
Verwarm de oven 10 minuten voor op 175 graden. 

Laat de rozijnen wellen in warm water en dep deze na 5 minuten droog. 

Pak dan een grote en hoge kom en meng hierin de amandelmeel, bakpoeder, kaneel, stevia kristalsuiker en het citroensap van 1 citroen stukje.

Voeg de eieren en boter toe en klop dit tot een egaal mengsel.

Voeg de notenmix en rozijnen toe en meng dit voorzichtig door het deeg. 

Leg dan een vel bakpapier in een cakevorm en doe de helft van het deeg in de cakevorm. Je kan ook een siliconen cakevorm nemen, dan is bakpapier niet nodig. 

Pak dan de rol amandelspijs uit de koelkast en plaats deze bovenop het deeg in de cakevorm. 

Voeg vervolgens het overige deeg toe aan de cakevorm en strooi het amandelschaafsel over de kerststol. 

Bak de cake ongeveer 45 minuten in de oven.

Bron: Lowcarbchef

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*