Kikkererwtenbowl met zoete aardappel, quinoa en spinazie

Benodigdheden
400 gr kikkererwten in blik
3 tl garam masala
400 gr zoete aardappelblokjes
4 el olijfolie
300 gr driekleurenquinoa
200 gr gewassen (baby)spinazie
8 gr verse munt
½ rode peper
200 gr Griekse yoghurt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spreid ze uit op een schone theedoek en dep droog. Meng de kikkererwten met de garam masala, aardappelblokjes en de helft van de olie.

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep na 10 minuten om.

Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de spinazie en de rest van de olie door de nog warme quinoa.

Snij de blaadjes van de munt fijn.
Snij het steeltje van de halve peper. Halveer de halve peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Meng de gesneden halve peper samen met de munt door de yoghurt.

Verdeel de quinoa met spinazie over de kommen.

Verdeel de kikkererwten en aardappelblokjes erover en schep er een lepel yoghurtsaus op.

Bron: De Allerhande

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*