Benodigdheden (4 personen)
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
50 gr verse gember
2 el olijfolie
2 el curry madras
2 tl kurkuma
800 gr kikkererwten in blik
250 gr Griekse yoghurt
200 ml kokosmelk
1 groentebouillontabletten
400 gr Japanse roerbakgroente
400 gr Indische balletjes, vegetarisch (Garden Gourmet)
Bereiding
Snij de uien in fijne stukjes.
Pers de knoflook of snij het fijn.
Schil de gember en snij deze fijn.
Verhit de olie in een wokpan en bak de ui, knoflook, gember, kurkuma en curry madras, zo’n 10 minuten op matig vuur glazig en heerlijk geurend. Roer regelmatig.
Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel ze af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg de kikkererwten toe aan het kruidenmengsel in de hapjespan en bak alles zo’n 5 minuten op hoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg vervolgens de yoghurt en kokosmelk toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng het geheel aan de kook.
Voeg de Indische balletjes en Japanse wokgroente toe en laat alles nog zo’n 5 tot 10 minuten op laag vuur stoven, tot de balletjes warm zijn.
Breng op smaak met eventueel wat sojasaus.
Geef als eerste een reactie