Benodigdheden (4 personen)
4 grote zoete aardappelen
600 gr kipshoarma
20 cherrytomaatjes
1 komkommer
Ijsbergsla (gesneden)
Geraspte kaas
Peper, zout en paprikapoeder
1 el knoflook olijfolie
Citroensap
Benodigdheden knoflooksaus
300 ml Griekse yoghurt
Bieslook
Peterselie
3 tenen knoflook
Bereiding
Schil de zoete aardappels en snij deze in stukjes. Doe ze in een kom en voeg een eetlepel knoflook olijfolie toe, een beetje peper, zout en paprikapoeder en schep om. Rooster de zoete aardappelen in de airfryer (15 minuten op 200 graden).
Bak ondertussen de kipshoarma in een koekenpan.
Pers de teentjes knoflook uit en voeg toe aan de Griekse yoghurt samen met wat gesneden bieslook, peterselie en eventueel een beetje citroensap.
Snij de komkommer en tomaatjes in stukjes.
Haal de zoete aardappel uit de airfryer en verdeel over 4 kleine ovenschaaltjes.
Verdeel de kipshoarma over de aardappel en bestrooi het met kaas.
Gratineer deze een paar minuten in de airfryer op 200 graden tot de kaas gesmolten is.
Haal de kipsalon uit de oven en bestrooi het met ijsbergsla, komkommer, tomaatjes en schep er wat knoflooksaus over.
Bron: Leuke recepten
Geef als eerste een reactie