Kipsaté met pindasaus en Oosterse spinazie

Benodigdheden
1kg kipfilet in dikke repen
Verse koriander (als garnering)

Benodigdheden marinade
2 stengels citroengras in stukjes gesneden
3cm gemberwortel in stukjes gesneden
300ml kokosmelk
300gr verse ananas
2tl kurkuma
4tl kerriepoeder
2el vissaus (nam pla)
6el olijfolie
2tl korianderpoeder
2tl karwijzaad
1el stevia kristalsuiker
2el oestersaus

Bereiding kipsaté
Doe alle bovenstaande ingrediënten voor de marinade in een blender en pureer het tot een gladde massa.
Doe de marinade in een schaal en leg hierin de kipfilet repen. Meng het goed door elkaar en laat het geheel zo’n 2 uur in de koelkast staan.

Verhit de koekenpan en leg hierin de gemarineerde kipsaté. Bak het aan beide kanten tot het goed gaar en bruin is.

Benodigdheden Oosterse spinazie
2kg verse spinazie
1 rode ui gesneden
2el olijfolie
1cm gember, geraspt
2 tenen knoflook, gesneden
1el vissaus

Bereiding Oosterse spinazie
Doe de olijfolie, uit, gember, knoflook in de wok en roerbak het.
Voeg hieraan toe de spinazie. Laat het geheel goed slinken en voeg de vissaus toe.

Serveer de kipsaté met warme pindasaus, als garnering wat vers gesneden koriander en Oosterse spinazie.

Bron: Rosa’s Thai Café (kookboek)

1 Trackback / Pingback

  1. Pindasaus | Een Top Leven

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*