Kipsaté met pindasaus en Oosterse spinazie

Benodigdheden
1 kg kipfilet in dikke repen
Verse koriander (als garnering)

Benodigdheden marinade
2 stengels citroengras in stukjes gesneden
3 cm gemberwortel in stukjes gesneden
300 ml kokosmelk
300 gr verse ananas
2 tl kurkuma
4 tl kerriepoeder
2 el vissaus (nam pla)
6 el olijfolie
2 tl korianderpoeder
2 tl karwijzaad
1 el stevia kristalsuiker
2 el oestersaus

Bereiding kipsaté
Doe alle bovenstaande ingrediënten voor de marinade in een blender en pureer het tot een gladde massa.
Doe de marinade in een schaal en leg hierin de kipfilet repen. Meng het goed door elkaar en laat het geheel zo’n 2 uur in de koelkast staan.

Verhit de koekenpan en leg hierin de gemarineerde kipsaté. Bak het aan beide kanten tot het goed gaar en bruin is.

Benodigdheden Oosterse spinazie
2 kg verse spinazie
1 rode ui gesneden
2 el olijfolie
1 cm gember, geraspt
2 tenen knoflook, gesneden
1 el vissaus

Bereiding Oosterse spinazie
Doe de olijfolie, uit, gember, knoflook in de wok en roerbak het.
Voeg hieraan toe de spinazie. Laat het geheel goed slinken en voeg de vissaus toe.

Serveer de kipsaté met warme pindasaus, als garnering wat vers gesneden koriander en Oosterse spinazie.

Bron: Rosa’s Thai Café (kookboek)

1 Trackback / Pingback

  1. Pindasaus | Een Top Leven

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*