
Benodigdheden
600 gr gekookte rode linzen (2 potten)
500 gr gestoofde rundvlees
2 kleine ui, gesneden
4 teentjes knoflook, geperst
2 el gember, geraspt
2 tl komijnpoeder
2 tl kurkuma
1 tl cayennepeper
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 blik tomatenblokjes (400 ml)
Peper en zout
Verse koriander, gesneden
Kokossnippers
Gekookte zwarte rijst voor 4 personen (verkrijgbaar bij de Ekoplaza)
Bereiding
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de ui samen met knoflook, geraspte gember en gestoofde rundvlees.
Voeg het komijnzaad, kurkuma en cayennepeper toe en bak nog eens 1 minuut.
Schenk de kokosmelk en tomatenblokjes erbij en breng langzaam aan de kook.
Roer de linzen door de tomaat-kokossaus en breng op smaak met zout.
Serveer de dal met zwarte rijst, verse koriander en kokossnippers.
De rundvlees is een eigen toevoeging en niet noodzakelijk. Het is dus een prima vegetarisch gerecht.
Tip: ook lekker met wat Griekse yoghurt erbij.
Bron: De Groene Meisjes
Geef als eerste een reactie