Koolhydraatarme monchoutaart

Benodigdheden
Bodem
100 gr amandelmeel
50 gr roomboter, ongezouten
20 gr stevia kristalsuiker
snufje zout
optioneel: koekkruiden of kaneel

Taartvulling
200 gr monchou, op kamertemperatuur
250 ml slagroom
50 gr stevia kristalsuiker
3 blaadjes gelatine
1 tl vanille aroma

Topping
500 gr kersen, diepvries
2 blaadjes gelatine

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Snij de zachte roomboter (kamertemperatuur) in blokjes en voeg dit samen met het amandelmeel, zout, zoetstof en kruiden toe aan een grote kom. Kneed dit met de handen tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 15 minuten in de koelkast rusten.

Bekleed een springvorm (18 of 20 cm) met een vel bakpapier en haal het deeg uit de koelkast. Verdeel het deeg met de handen over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de vingers. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Voeg 3 gelatineblaadjes toe aan een kom met koud water en laat dit minimaal 5 minuten weken.
Klop ondertussen in een kom de zachte monchou, vanille aroma en zoetstof luchtig.
Klop daarna in een aparte kom met een mixer de slagroom stijf. Spatel de geklopte monchou vervolgens door de slagroom.

Voeg 50 ml water toe aan een steelpannetje en breng dit aan de kook. Haal de pan dan van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het warme water, zodat ze oplossen.
Voeg al roerend de opgeloste gelatine toe aan de kom met de slagroom en monchou.
Schenk het mengsel in de springvorm en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Maak als de monchoutaart stijf is de topping.
Laat hiervoor 2 gelatineblaadjes in koud water weken.
Breng de bevroren kersen aan de kook. Kook de kersen in ongeveer 5 minuten zacht.
Schenk vervolgens een beetje kokend sap in een kom. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg het toe een de kersensap. Roer even goed en voeg de opgeloste gelatine toe aan het pannetje met kersen. Haal de pan van het vuur en laat het 30 minuten afkoelen.

Verdeel het kersenmengsel na het afkoelen over de taart en laat nog eens 2 uur opstijven.

Snij de taart in puntjes en genieten maar!

Bron: Lowcarbchef

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*