Benodigdheden (6 porties)
700 gr lasagnebladen van pompoen (2 pak 350 gr bij de AH)
800 gr tomatenblokjes in blik, gezeefd (2 blik 400 gr)
500 gr rundergehakt
2 el Italiaanse kruiden
2 tl paprikapoeder
Peper
Zout
1 bloemkool, alleen de roosjes gebruiken
500 ml slagroom
Nootmuskaat
500 gr geraspte belegen kaas
1 basilicumplant
3 tenen knoflook
1 rode ui, fijn gesneden
Bereiding
Doe de slagroom in een pan en kook hierin de bloemkoolroosjes gaar.
Doe ondertussen het gehakt in een pan en kruid dit met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, geperste knoflook, fijngesneden rode ui, peper en zout. Bak het gehakt rul.
Zeef de tomaten en voeg die toe aan het gehakt. Laat het vervolgens nog even wat sudderen in de pan.
Als de bloemkool gaar is, haal de pan van het vuur en pureer de bloemkool met een staafmixer. Voeg wat nootmuskaat toe en roer dit erdoor, zodat je een mooie saus krijgt.
Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden.
Neem een grote ovenschaal en bedek de bodem met pompoen-lasagnebladen.
Doe hierover een laag gehakt, daarop een laag bloemkoolsaus, geraspte kaas en wat basilicumblaadjes.
Herhaal dit totdat de ovenschaal vol zit. De laatste laag zijn lasagnebladen. Strooi hierover nog wat geraspte kaas.
Zet de lasagne-ovenschotel zo’n 40 minuten in de oven.
Geef als eerste een reactie