
Benodigdheden
1 middelgrote ui
295 gr gegrilde paprika’s in pot
400 gr bloemkoolroosjes
4 el olijfolie
250 ml water
800 gr gepelde tomaten in blik
2 el milde harissa
350 gr tempeh blokjes in ketjap
15 gr verse platte peterselie
800 gr linzen in blik
3 teentjes knoflook
150 gr Griekse yoghurt
Bereiding
Snij de ui in halve ringen.
Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes.
Snij de knoflook fijn.
Snij de bloemkoolroosjes in kwarten.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en bloemkool 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg het water, de paprika, tomaten en harissa toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten op laag vuur stoven.
Druk de tomaten stuk met een houten lepel en roer af en toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de vegetarische stukjes 5 minuten op middelhoog vuur.
Snij ondertussen de peterselie fijn.
Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Meng de linzen en de helft van de peterselie door de stoof. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de vegetarische stukjes erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker om te besprenkelen met Griekse yoghurt.
Bron: De Allerhande
Geef als eerste een reactie