Maaltijdsalade met tonijn en sperziebonen

Benodigdheden (4 personen)
200 gr bulgur
500 gr sperziebonen
4 middelgrote eieren
75 gr pompoenpitten
145 gr tonijnstukken in olijfolie
1 rode ui
1 citroen
85 gr veldsla

Bereiding
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook ze zo’n 6-8 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 minuten knapperig.
Schenk de olie uit het blikje tonijn in een kommetje. Doe de tonijn met de bulgur in een grote kom.

Snipper de ui. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de rasp en 2 el sap (per 4 personen) met de tonijnolie en ui tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de bulgur.
Voeg de sperziebonen en veldsla toe en schep om.

Verdeel de eieren erover en bestrooi de salade voor het serveren met de pompoenpitten.

Bron: De Allerhande

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*