Maaltijdsalade met quinoa en zalm

Benodigdheden (4 personen)
250 gr quinoa
Arachideolie
3 grote zalmfilets
4e l sojasaus
Halve krop ijsbergsla (gesneden)
2 cm gember (geraspt)
400 gr Chinese wokgroente
2 el gembersiroop
2 el sesamolie
Dille
Peper
Zout

Bereiding
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak ondertussen de zalmfilets (met wat peper, zout en dille) in olie in de koekenpan zo’n 8 minuten. Blus de zalm in de laatste minuut af met sojasaus en breng het op smaak met peper.

Snij de ijsbergsla in reepjes en verdeel de helft hiervan over de borden.

Verhit de wokpan met olie en doe hierin gemberrasp en wokgroente. Wok het geheel zo’n 2 minuten. Voeg de gembersiroop, sesamolie en sojasaus toe. Roerbak het geheel nog 1 minuut en breng het op smaak met peper.
Meng de quinoa en de rest van de sla door de wokgroente en verdeel het geheel over de borden.

Leg de zalm in stukken of in zijn geheel erop.

Bron: De Allerhande

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*