Marokkaanse bloemkoolsoep

Benodigdheden (4 personen)
1 grote bloemkool
2 eetlepels olijfolie
½ theelepel koriander
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel kaneel
1 theelepel harissa
1 liter warme groentebouillon
50 gr geroosterd amandelschaafsel
verse koriander

Bereiding
Verhit de olie in een grote pan en bak de specerijen op matig vuur als marinade voor de bloemkool.

Verdeel de bloemkool in roosjes, voeg aan het specerijenmengsel toe en bak even mee.
Voeg de bouillon toe en laat in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Pureer het mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine fijn.

Warm goed door en maak op smaak met wat peper

Garneer de soep met het amandelschaafsel en een beetje verse koriander.

Bron: Puurgezond

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*