Mexicaanse schotel

Benodigdheden (3 porties)
125 gr geraspte cheddarkaas
2 rode uien, fijn gesneden
500 gr vegetarisch gehakt
2 el fajitakruiden
1 blikje mais (300gr)
600 gr Mexicaanse roerbakgroenten (geen diepvries)
150 gr tortillachips naturel
Olijfolie

Bereiding
Snij de rode ui fijn.
Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de ui.
Voeg het vegetarisch gehakt toe samen met de fajitakruiden.
Laat ondertussen de mais uitlekken.
Schep de roerbakgroenten en mais door het gehakt en laat het ongeveer 5 minuten doorwarmen.

Ik adviseer geen diepvriesgroente te nemen, omdat daar veel vocht uitkomt.

Schep het bovenstaande mengsel in een aluminiumschaal.
Breek de tortillachips en verkruimel dit boven het mengsel.
Strooi hier overheen de geraspte kaas.

Zet de aluminiumschaal in de airfryer op 180 graden, zo’n 2 minuten, zodat de kaas mooi gesmolten is.

Bron: De Allerhande (hierop staat de ovenversie vermeld en is niet vegetarisch)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*