Benodigdheden
400 gr kipfiletblokjes
2 rode uien
400 gr zoete aardappelen
200 gr sugarsnaps
400 gr kikkererwten (1 blik)
200 gr bulgur
2 el vissaus
1 el olijfolie
1 el garam masala
400 ml kokosmelk
Koriander
Taugé
Bereiding
Snij de kipfilet in blokjes.
Snij de uien in stukjes.
Schil de zoete aardappelen en snij ook deze in blokjes.
Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps.
Spoel de kikkererwten in een vergiet af en laat goed uitlekken.
Doe de bulgur in een kom en giet hierop kokend water zodat het net onder water staat. Dek het af met huishoudfolie en laat dit 10 minuten staan.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip in 2 min. goudbruin. Voeg de ui, zoete aardappel, garam masala en de vissaus toe en roerbak dit ongeveer 2 minuten.
Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 20 minuten zacht koken.
Serveer de curry wat gesneden koriander, taugé en de bulgur.
Bron: De allerhande
Geef als eerste een reactie