Oosterse pompoensoep

Benodigdheden
1 flespompoen
1 rode ui (gesneden)
2 teentjes knoflook (geperst)
3 el olijfolie
600 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
1 el gele currypasta
Creme fraiche
Koriander
Uitgebakken spekjes
Sambal
Peper en zout (zo nodig)

Bereiding
Neem 1 flespompoen (circa 1 kilo), was deze en snij deze met een groot mes in stukken. Verwijder de zaadjes. Je hoeft de pompoen niet de schillen.

Pers 2 teentjes knoflook en snij 1 ui fijn. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en 1 eetlepel currypasta. Voeg de stukken pompoen toe en bak deze 10 minuten op laag vuur.

Voeg 600 ml groentebouillon en 400ml kokosmelk toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken en pureer de soep met een staafmixer. Kijk uit met het pureren, voor je het weet zit jezelf onder de pompoen.

Maak de soep op smaak met wat sambal, evtueel peper, zout. Serveer met crème fraîche, wat uitgebakken spekjes en vers gesneden koriander.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*