Benodigdheden (4 personen)
400gr rundergehakt
200gr gewassen spinazie
1 rode paprika
1 courgette
3 tomaten
1 prei
1 rode ui
1 gele ui
1 blikje tomatenpuree (klein)
1 el venkelzaad
Peper/zout
500 ml water
200 gr orzo
Geraspte kaas
Bereiding
Maak de groenten schoon. Snij de paprika, courgette, uien en tomaten in stukjes. Snij de prei in ringen.
Kruid het gehakt met peper en zout en bak het rul in de pan. Voeg de gesneden uien toe en bak dit nog zo’n 2 minuten mee.
Voeg de paprika, prei en courgette toe en laat het zo’n 3 minuten meebakken.
Voeg de tomatenpuree en venkel toe en bak dit 1 minuut mee.
Voeg de tomaten, water en orzo toe en laat alles zo’n 15 minuten koken, tot de orzo gaar is.
Meng de spinazie in delen rauw door de orzo tot de spinazie geslonken is.
Bestrooi voor serveren met wat geraspte kaas.
Variatietip:
Vervang het gehakt door kipfilet of kastanjechampignons voor de vegetarische variatie.
Geef als eerste een reactie