Over onze levenstijl

Tobias en Xandra

Wij zijn nu ongeveer een half jaar bezig met ons koolhydraat beperkte dieet, eigenlijk willen we het geen dieet noemen en zo beschouwen wij het ook helemaal niet. Hoe wij ons leven hebben aangepast is drastisch geweest maar eigenlijk zonder een ‘terugval’ zoals je dat wel is ziet bij een dieet. Naar eigen mening komt dit doordat het geen straf moet zijn je eet gezond omdat je je daar goed bij voelt. Bij deze leefstijl ben ik me prettig gaan voelen doordat ik het luchtig bekijkt. Doordat je die met z’n drieën aangaat houd je elkaar scherp. Als je het vergelijkt met een huis is onze fundering gezond en dit houdt voor mij in dat wat ik thuis eet voor 90% gezond is – gezond betekent in mijn verhaal vrijwel suikervrij en heel laag in koolhydraten, gezond is nou eenmaal een grijs gebied – en buiten huis wanneer ik naar school ga of naar vrienden ga ben ik daar wat soepeler in, ik bereid hier en daar wat voor in de vorm van kwark of koolhydraat verlaagd brood maar soms ga ik ook gewoon in de pauze naar de supermarkt voor een broodje frikandel. Ik ben ervan overtuigd dat het op deze manier goed vol te houden is. Voor mij zijn de verleidingen aardig groot als ik met vrienden in de stad ben dan is het al gauw: “zullen we even naar de Subway” hierover wil ik niet aldoor moeilijk gaan doen. Koolhydraat beperkt heet voor mij nog een extra voordeel, koolhydraat beperkt en eiwitrijk gaat hand-in-hand en laat ik die eiwitten nou goed kunnen gebruiken doordat ik zoveel sport. Het is heel verkeerd dat het wordt benoemd als ‘beperkt’, ‘arm’ of ‘dieet’ dit zijn woorden die voor mij heel negatief klinken terwijl je bij onze leefstijl heel veel dingen ook wel mag.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*