Naast dat ik samen met mijn man in 2003 het Dakdekkersbedrijf Hans Top & Zoon ben gestart, werk ik nog 24 uur bij de Verslavingszorg Noord Nederland als directiesecretaresse, alwaar ik sinds 1995 werkzaam ben.

Waarom ik besloten hebben een website te starten?
Doordat mijn man begin 2015 geleden een hartinfarct kreeg en ook diabetes type 2 bleek te hebben, kreeg hij vanuit het ziekenhuis een apotheek aan medicijnen mee, zonder enkele instructies. Bij de huisarts kreeg hij alleen maar te horen wat hij niet mocht eten om van de diabetes af te komen en een kreeg een A4-tje mee. Verder had hij zoveel last van bijwerkingen van andere medicijnen dat ik per medicijn en bijwerking alles ben gaan uitzoeken of het überhaupt nog wel nodig is dat hij deze medicijnen zou slikken. Ondertussen ben ik me bezig gaan houden met de voeding.
Omdat ik weinig informatie had ben ik op internet alles gaan uitzoeken en zo terechtgekomen bij koolhydraatbeperkt eten.
Ik heb het hele eetpatroon omgegooid en na 3 maanden was de diabetes type 2 verdwenen en konden die medicijnen ook gestaakt worden.
Een bijkomend voordeel van koolhydraatbeperkt eten is dat je er ook nog eens van afvalt. Dit gaat zo ontzettend goed dat mijn man weer is gaan hardlopen.
Uiteraard doe ik en onze zoon aan dit eetpatroon mee. Je voelt je er een stuk fitter en gezonder door.

Omdat ik alle informatie met betrekking tot een gezondere levenswijze overal van internet af heb moeten halen, ook met betrekking tot kruiden, de werking hiervan, groenten ook hier de werking weer van, leek het ons een mooi idee om dit te bundelen en een website met recepten en een blog hierover te maken hoe wij dingen doen en ervaren. Er zijn zoveel mensen die het roer om willen gooien en niet weten hoe en met wat ze moeten beginnen.

Het is een persoonlijke website over een gezond leven. Niets met een hoeveelheid aan calorieën of koolhydraten, maar gewoon gezond. Het is dan ook niet de bedoeling dat wij adviezen uitbrengen.