
Benodigdheden
1,5 kg tomaten (blokjes)
1 plant basilicum
1 grote zak verse (gewassen) spinazie
1 bol mozzarella
1 prei (gesneden)
1 courgette (in blokjes)
2 rode uien (gesnipperd)
2 tenen knoflook (geperst)
140 gr tomatenpuree
500 gr kipfilet (blokjes)
Italiaanse kruiden
Olijfolie
Peper/zout
Pijnboompitten (zelf roosteren)
Bereiding
Fruit de ui en knoflook. Bak vervolgens de blokjes kipfilet mee en strooi wat peper en zout hier overheen. Voeg de gesneden prei, courgette, tomatenpuree en tomaten hieraan toe. Strooi de Italiaanse kruiden erover. Laat het geheel 10 minuten pruttelen.
Doe vervolgens de verse (gewassen) spinazie erbij in gedeelten en laat het geheel nogmaals 10 minuten pruttelen.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan.
Voeg aan de pastasaus de blaadjes van 1 basilicum plantje en de mozzarella. Wat betreft de smaak, zelf even inschatten of er nog extra peper en/of zout bij moet.
Serveer de pastasaus bij de linzenpasta (minder koolhydraten) en garneer het geheel met de pijnboompitten en eventueel met wat geraspte kaas.
Geef als eerste een reactie