Benodigdheden
3 pastinaken
1 gele biet
1 prei
1 ui
1 teentje knoflook
1 groene appel
2 cm gember
2 groentebouillonblokjes
1 el kerriepoeder
Peterselie
1,5 liter water
Bereiding
Maak de groente schoon.
Schil de pastinaken, gele biet en appel. Snij deze, evenals de prei, ui en knoflook in stukjes.
Verhit wat olie in de pan en fruit hierin ongeveer 3 minuten knoflook, geraspte gember, ui en prei.
Voeg hier vervolgens de gesneden pastinaak, biet, prei, appel en kerriepoeder aan toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten bakken.
Voeg het water en bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zo’n 20 minuten op laag vuur koken.
Pureer de soep met een staafmixer. Proef de soep en breng het eventueel op smaak met wat peper/zout.
Schep de soep in een kom en garneer het met wat gesneden peterselie.
Bron: De allerhande
Geef als eerste een reactie