Pittige Thaise pindasoep

Benodigdheden, voor 3 personen
2 rode uien (gesneden)
4 tenen knoflook (geperst)
4 cm gemberwortel (geraspt)
1 rode peper (fijngesneden)
2 stengels citroengras, in grove stukken
600 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
2 kleine rode paprika’s (in blokjes)
200 gr pindakaas
140 gr tomatenpasta
1 el sambal
1/3 komkommer, in halve schijnfjes
Verse koriander (gesneden)
2 el ongezouten pinda’s

Bereiding
De soep wordt vrij pittig. Hou je daar niet van, laat de sambal dan weg of voeg minder toe of laat de rode peper eruit.

Kneus de citroengras. Dit doe je door er met de zijkant van een groot mes op te drukken, zodat hij als het ware een beetje breekt. Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg ui, knoflook, gember, rode peper en citroengras toe. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Doe de pindakaas en tomatenpasta in een klein pannetje en voeg 1 soeplepel hete bouillon toe. Klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen en giet bij de rest van de soep. Voeg ook de paprika toe. Laat nog 15 minuten sudderen.

Als het goed is dan is de soep nu wat dikker geworden. Zet het vuur uit en roer er de sambal doorheen. Verdeel de soep en garneer met stukjes komkommer, koriander en pinda’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*