Pompoenquiche met feta

Pompoenquiche met feta

Benodigdheden
800 gr pompoen
8 middelgrote eieren
150 ml slagroom
200 gr feta
200 gr (baby)spinazie
2 ui, in kleine stukjes gesneden
4 el olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl paprikapoeder
Zout en peper
Pijnboompitten

Bereiding
Verwarm de heteluchtoven 10 minuten voor op 180 graden.

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes. Je kunt ook kant-en-klare pompoenblokjes gebruiken. Doe de pompoenblokjes op een bakplaat of een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en rooster de pompoen 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwarm vervolgens een el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de (baby)spinazie ongeveer 2 minuten. Doe de spinazie na het bakken even in een vergiet en maak de koekenpan schoon.

Verwarm een beetje olijfolie in de koekenpan en voeg de gesneden uitjes toe. Bak de uitjes ongeveer 2 minuten boven een laag vuur goudbruin.

Meng vervolgens in een grote kom de eieren, slagroom en alle kruiden.

Neem een springvorm en vet deze in met wat boter.

Haal dan de bakplaat/ovenschaal met de pompoenblokjes uit de oven en doe de gebakken uitjes, spinazie en feta in de springvorm toe.

Giet het eiermengsel over het geheel en doe de springvorm terug in de oven. Verdeel als laatste nog wat pijnboompitten erover.

Bak de pompoenquiche 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron: Lowcarbchef

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*